Friends will be friends………..

pakwerkers-cursus_1_orig

Quote vanaf de D.V.I.N. website, de zeer ervaren pakwerkers en instructeurs Jan van Trijp en Patrick Voermans willen hun kennis graag met u delen in een sportieve cursus op 5 zaterdagochtenden.

Gedragskeurmeester van de Raad van Beheer.

De naam Jan van Trijp brengt mij terug naar 7 november 2015 waarin er een telefonisch onderhoud is geweest met oog op mijn zoektocht naar hulp en transparantie. Eerder op 19 oktober 2015 was er al contact gelegd met mevrouw Edith v. Veen-Huis, gedragskeurmeester,  dit contact heeft na een korte termijn door stilte geen verder vervolg gekregen. 

Ons verhaal had een leerproces kunnen zijn voor velen ook voor een vereniging die zich benoemd tot vriend van het ras Dobermann. Ook geen leden, maar wel eigenaar van twee Dobermann’s van leden-fokkers, zouden oprecht gehoord mogen worden.  Het verhaal is te lang en complex om te delen maar alles is en blijft wel gedocumenteerd in mijn bezit. 

Terug naar gedragskeurmeester Jan van Trijp en de reden van mijn enigszins verwonderende blik na het lezen van het pakwerk event. Ik maak op en word ook beaamd dat hier sprake is van kwaliteit, kennis en kunde. In relatie tot de heer Jan van Trijp kan ik dit persoonlijk beamen en ben hem nog steeds zeer erkentelijk. Hij was de enige die mijn twee Dobers serieus nam en transparant een observatierapport heeft opgesteld.

Kwaliteit en kundigheid zeer aanwezig alleen werd dit niet zo opgepakt door de twee afzonderlijke leden fokkers en de vereniging. Buiten het rapport en advies zijn er jaren daarna nog vele andere zaken aan het licht gebracht waar je de ogen van doen rollen.

Belangen zijn in de rashondenwereld prior 1 en men kan tot in lengte van dagen de schijn ophouden. Het had een individu gesierd om eens de telefoon te pakken of langs te komen en de zaak had aangehoord en wellicht een helpende hand had kunnen aanbieden.

Kwaliteit en kundigheid word zoals ik het interpreteer ingezet als er geen schade aan de ‘kwaliteit en kundigheid’ van een vereniging en zijn leden fokkers kan worden aangebracht.

Of iemand heeft kwaliteit of niet !

Zo simpel zit het leven niet in elkaar, raar maar waar…………..

Sportiviteit gaat om een ethos waarin eerlijkheid zeker geen onbelangrijke rol speelt en waarnaar zowel man als vrouw zich weten te verhouden.

Indirect zie ik na het lezen van deze aankondiging sportieve raakvlakken met onze rijke ervaring binnen een ras en zijn sportieve vrinden .

Lachen, om en uit,  kan altijd als sportiviteit ontbreekt !

 

Observatie Ruben en Axel

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s